Blogger Facebook Beğen Butonu Eklentisi

Facebook geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak mevcut Facebook Like eklentilerinin 23 Haziranda sistem tarafından desteklenmeyeceğini, bu tarihten itibaren yeni eklentinin kullanılabileceğini duyurdu.

Yeni Facebook Beğeni Eklentisi görsel ve işlevsel olarak eskisine oranla daha çok beğeni topladı.

Yeni Facebook Beğeni Eklentisini eskisinden ayıran başlıca görsel ve işlevsel özellikler şunlar ;

** Sayfanızın kapak ve profil fotoğraflarını gösterebilirsiniz.
** Eklentinin genişliğini ve yüksekliğini sitenizde yerleştirdiğiniz bölüme göre ayarlayabilirsiniz.
** Sayfanızı beğenenleri gösterebilir veya gizli tutabilirsiniz.
** Facebook sayfanızda yaptığınız paylaşımları bu eklentide izleyicilerinize gösterebilirsiniz.


Yeni eklentiyi blogunuza kurmak için yapmanız gereken işlemler şöyle; Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript Gadget yolunu takip edin ve aşağıdaki kodları bu gadget içine kopyalayıp yapıştırın.


<div id="fb-root"></div> 
<script>(function(d, s, id) { 
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; 
  if (d.getElementById(id)) return; 
  js = d.createElement(s); js.id = id; 
  js.src = "//connect.facebook.net/tr_TR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; 
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); 
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-page" data-href="facebook sayfa url"data-width="300" data-height="400" data-hide-cover="false" data-show-facepile="true" data-show-posts="true"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="facebook sayfa url"><a href="facebook sayfa url">sayfa adı</a></blockquote></div></div>

Eklenti Görseli

Şimdi sıra sitenize ve isteğinize göre değişiklikleri yapmaya geldi. Öncelikle Kırmızı renkte olan yerlere Facebook sayfa adresinizi, Yeşil renkli bölüme sayfa ismini yazın.
Şimdi eklentiyi sayfanızda yerleştireceğiniz bölüme göre boyutlandıralım. Mavi renkte belirttiğim data-width 300 değeri genişliği, data-height 400 değeri yüksekliği belirler. Bu değerleri blogunuza uygun şekilde değiştirebilirsiniz.
Paylaştığım kodlarda eklentinin bütün özellikleri açık ve kullanılabilir durumdadır. Özellikleri kendi isteğinize göre düzenlemek için ;

1) data-hide-cover="false" yazan kodu ''true'' olarak değiştirirseniz kapak fotoğrafı görünmez.
2) 
data-show-posts="true" yazan kodu ''false'' olarak değiştirirseniz facebook sayfanızda yaptığınız paylaşımlar görünmez. ( Paylaşımları kapatmak eklentinin siteyi yavaşlatmasına engel olur)
3) data-show-facepile="true" yazan kodu ''false'' olarak değiştirirseniz sayfayı beğenenlerin profil resimleri eklentide gösterilmez.

Konu ile sormak istediklerinizi yorumlar bölümünden bize iletebilirsiniz.












Google Plus'da Paylaş

Unknown

Güncel olaylar, faydalı bilgiler, dosya ve video paylaşımı yaptığımız sayfamızda siz okuyucularımızın yorumları, öneri ve paylaşımı bizler için çok önemlidir. Yorum ve önerileriniz için lütfen yazı altında bulunan Yorum Yap bölümünü yada iletişim sayfamızı kullanarak bize ulaşın.
    Google+ İle Yorum Yaz
    Facebook İle Yorum Yaz

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.