Bilgisayarım Çok Yavaş, Ne Yapmalıyım?

Bilgisayarım çok yavaş, neden yavaşladı, yoksa virüs mü var ? gibi sorular hemen hemen hepimizin çözmeye çalıştığı sorunlardan birkaçıdır. Bu yazımızda kısaca bu sorunları çözmenin bir yolundan bahsediyoruz.
Yavaş bir bilgisayarı düzeltmenin ilk yolu, makinenizin sorunun gerçek kaynağı olduğunu doğrulamaktır. Videoların yüklenmesi saatler sürüyor, sitelerin açılması için çok bekliyorsanız, sorun bilgisayarınızda olmayabilir. Teknik servislerin en çok karşılaştığı sorunlardan biri olarak, çoğu insanın, sistemin yavaşlığını, aslında internetin yavaşlığıyla karıştırması gösteriliyor.
Sorun gerçekten bilgisayarınızda ise, işletim sisteminin kurulu olduğu hard diskteki boş alanı kontrol edin. Sistem çalışırken, Windows’un dosya oluşturmak için çok fazla alana ihtiyacı vardır. Hard diskiniz sınıra dayandıysa, performansınız da düşer. Bu yüzden arada dosya silmek ve boş alan yaratmak oldukça önemlidir.
Microsoft’un Sistem Yapılandırma aracı ise kötü performans için bakacağımız bir diğer yer. Bilgisayarımız açıldığında, onunla birlikte birçok program da birlikte açılır. Bu da açılış süresini uzatmakla birlikte, bilgisayarın yavaşlamasına sebep olur. Windows 7 işletim sistemine sahip bilgisayarlarda Windows Tuşu + R’ye basarak açılan pencereye “msconfig” yazarak ulaşacağımız Sistem Yapılandırması’nda “Başlatma” kısmına gelerek burada sıralanan uygulamalar ile üreticilerini kontrol ederek, performans düşüşüne neyin sebep olduğunu bulabilirsiniz. Windows 8 kullanıcıları ise, bu bölüme Görev Yöneticisi’ndeki Başlangıç kısmı üzerinden ulaşabilirler.


Bu bölümde, üreticisi veya yayıncısı Microsoft Corporation olan programlara dokunmanız sağlıklı olmayabilir. Çünkü bu programlar bilgisayarınızın ana işletim sistemiyle ilgili olabilir ve bazı programların çalışmasını durdurabilir. AdobeAAMUpdater, Google Update, Spotify, Steam Client Bootstrapper gibi programları ise, bilgisayarla birlikte açılmamak için ayarlayabilirsiniz. Ek olarak, karşılaştığınız programın veya hizmetin ne olduğundan emin değilseniz, onlara dokunmamanızı tavsiye ediyoruz.
Tüm değişiklikleri yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Açılış süresinde gözle görülür bir artış ve genel performansta da iyileştirmeyi fark edeceksiniz.
Google Plus'da Paylaş

Unknown

Güncel olaylar, faydalı bilgiler, dosya ve video paylaşımı yaptığımız sayfamızda siz okuyucularımızın yorumları, öneri ve paylaşımı bizler için çok önemlidir. Yorum ve önerileriniz için lütfen yazı altında bulunan Yorum Yap bölümünü yada iletişim sayfamızı kullanarak bize ulaşın.
    Google+ İle Yorum Yaz
    Facebook İle Yorum Yaz

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.