Google Adsense nedir ? Nasıl yayıncı olunur ?

   Bu yazımızda Google Adsense nedir, nasıl üye olup kazanç sağlanır konusunu ele alacağız.

Google Adsense Nedir ?

   Bir internet siteniz varsa sitenizde mutlaka çeşitli markaların reklamını yapıp gelir elde etmek isteyeceksiniz. İnternetten kazanç sağlamanın en iyi yolu Google Adsense sistemidir. Sisteme kabul edilmek oldukça zordur. Ama kabul edildikten sonra en fazla gelir sağlayan reklam yayıncılığı sistemidir.


Google Adsense nasıl çalışır ?

   Programa başvuru yaparken bilgilerinizi doğru ve eksiksiz olarak bildirmeniz gerekmektedir. Reklam yayınlayacağınız siteniz kesinlikle yeni kurulmuş, içeriği az olan bir site olmamalıdır. Blog sayfalarında çok karşılaştığımız birkaç yazı yayınlayıp Adsense'ye başvurma durumu yanlıştır. Çünkü Adsense site yada blog içeriğine çok önem verir. Bütün şartlar sitenize uygunsa programa başvuru yapıp sonucun bildirilmesini beklersiniz. Sonuç olumlu ise sitenizde en fazla üç reklam alanına Adsense reklamı yerleştirebilirsiniz. Sistemin en geçerli yönü sayfanıza gelen ziyaretçinin daha önce arama yaptığı ürünleri bu reklamda tekrar görmesidir.

Neden Google Adsense ?

   Google Adsense tüm dünyada en yaygın kullanılan satış ortaklığı programıdır. Satış ortaklığı sisteminde en güvenilir ve çok kazandıran reklam programlarının başında gelir. Ödemeler çok düzenlidir ve program politikalarına uyduğunuz sürece reklamlarınızı sorunsuz bir şekilde yayınlar, ödemelerinizi sorunsuz bir şekilde alırsınız. Reklamverenleri ve yayıncıları büyük bir özveriyle seçer ve standartlarından asla ödün vermez. Sisteme kabul edilmek zordur ve kabul edildikten sonrada üyeliğiniz asla garanti altında değildir, tabi siz program politikalarına uyduğunuz sürece bir problem söz konusu olmaz. Öyle ki Adsense şartları ve program politikalarına uymazsanız anında üyeliğiniz askıya alınır ve hesabınız detaylı bir incelemeye tabi olur.

Nelere dikkat edilmelidir ?

   Diğer ortaklık programlarından farklı olarak Adsense tıklama başı ücret ödeyen bir sistemdir. Yayıncıların asıl dikkat etmesi ve özen göstermesini gerektiren durum da budur. Çünkü google örümcekleri asla yanılmazlar ve sahte tıklamaya karşı çok hassastırlar. Bunun yanında tıklamaya teşvik edici hareketleriniz de tespit edildiği anda hesabınız durdurulur ve bir daha asla o hesap üzerinden Adsense'de yayıncı olamazsınız. Hesabınızın uzun soluklu olması ve gelir elde edebilmeniz için Adsense program politikalarını okuyup harfiyen uygulamalısınız.

   Google Adsense bir sitenin olmazsa olmaz reklam programıdır. Daha önce yayıncılık yaptığım sitelerinden edindiğim tecrübeler ve araştırıp öğrendiğim bilgiler ışığında sizlere yardımcı olmaya çalıştım. Sormak yada eklemek istediğiniz her şey için yorum yapabilirsiniz. Bilgi paylaşarak çoğalır.  Herkese bol kazançlar diliyorum...


Google Plus'da Paylaş

Unknown

Güncel olaylar, faydalı bilgiler, dosya ve video paylaşımı yaptığımız sayfamızda siz okuyucularımızın yorumları, öneri ve paylaşımı bizler için çok önemlidir. Yorum ve önerileriniz için lütfen yazı altında bulunan Yorum Yap bölümünü yada iletişim sayfamızı kullanarak bize ulaşın.
    Google+ İle Yorum Yaz
    Facebook İle Yorum Yaz

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.